Bumble app DanmarkI denne artikel vil vi tage et hurtigt overblik over Bumble-datingappen, og hvordan den fungerer i Danmark.

Så har du allerede prøvet at spille Tinder-spillet og vil gerne prøve noget andet?

Uanset om du er en nybegynder, når det kommer til online-dating, eller en erfaren Datemester, så kunne Bumble være et interessant valg for dig.

Men:

Eftersom vi er et ret lille land, så er de fleste datere centraliseret på de største datingsider (og Tinder). Men der er stadigvæk gang i den i Bumble-appen i Danmark (især i Københavnsområdet).

Her er vores tips, fakta og tanker om Bumble:

1. Hurtige fakta om Bumble-appen

Bumble blev grundlagt af en af grundlæggerene fra Tinder og blev først lanceret i December 2014.

I dag, når vi kommer ind i 2018, har Bumble omkring 20 millioner brugere (til sammenligning har Tinder omkring 50 millioner).

Bumble består af 3 forskellige apps (du kan skifte mellem dem indeni appen)

 • Den hovedsaglige app for dating
 • BFF til at finde venner
 • Bizz til at finde firma- eller arbejdsrelaterede kontakter (dog er den endnu ikke aktiveret i Danmark)

Appen er baseret på lokaliteten, så den søger efter brugere i dit område (lokalitetsfunktionen skal være slået til på din smartphone)

Bumble-appen kan downloadedes gratis fra Appstore (iPhone) eller Play Store (for Samsung eller andre Android-telefoner)

 

2. Bumble er den ”kvindelige udgave af Tinder”

Den hovedsagelige idé bag Bumble – når der ledes efter en forbindelse mellem en mand og en kvinde – er, at kvinden altid skal sende den første besked. Først skal de selvfølgelig begge være blevet matchet (begge har syntes godt om den anden).

Når der ledes efter en partner af samme køn (eller en ven gennem BFF- eller Bizz-appene), så kan begge sende den første besked.

Faktisk er der en ganske interessant historie bag begyndelsen af Bumble. Grundlæggeren af Bumble, en kvinde ved navn Whitney Wolfe, forlod Tinder-teamet og sagsøgte ledelsen for seksuel diskrimination og chikane. Så det er højst sandsynligt pga. af disse hændelser, at Bumble i dag er på den måde med ”kvinden først”-politik.

Læs også: Top 10 dating apps i Danmark

3. Hvordan virker Bumble? Altså:

Først downloader du appen og logger ind med din Facebook-konto.

Så tilføjer du billede(r) og tilføjer følgende oplysninger på din profil:

 • Køn
 • Beskæftigelse
 • Hvem du leder efter (mænd, kvinder, begge)
 • Aldersområde (du skal være mindst 18 år gammel)
 • Profiltekst: du kan skrive en kort profiltekst, hvis du har lyst (det er en god idé at skrive noget, medmindre du er en kvinde eller end mand, der ser vildt godt ud)

Du kan også tilslutte din Spotify-konto for at dele og vise dine musik-interesser.

Derefter indtaster du blot appen, og du vil begynde at modtage partner-forslag.

Det fungerer ret meget som Tinder:

 • Du fejer til højre, hvis du synes om den bruger, du ser.
 • Du fejer til venstre, hvis du ikke synes om (og du vil aldrig se dem igen*)
 • Du kan også give dem et superfej (så vil den anden person på forhånd vide, at du har superfejet dem, før de beslutter sig)

bumble dating tipsNår to brugere begge synes om hinanden, så vil du få en notifikation. Så har kvinden 24 timer til at starte en samtale. Hvis hun ikke gør det, så er forbindelsen mistet for evigt.

Dog:

Manden kan udskyde forbindelsen en gang om dagen (i den gratis udgave af appen). Så hvis tiden går, og kvinden endnu ikke har taget første skridt, så kan manden sende et ”signal” om, at han er virkelig interesseret ved at udskyde forbindelsestiden med yderligere 24 timer.

* udover hvis du afinstallerer Bumble, geninstallerer det, opgraderer din profil til et højere niveau og begynder igen.

4. Bumble uden Facebook?

Du ønsker ikke at forbinde din Facebook-konto til Bumble? Eller har du ikke Facebook?

Det er ikke et stort problem. Du kan ikke anvende Bumble uden Facebook, men du kan nemt oprette en ny Facebook profil (med ganske få oplysninger). Du skal blot indtaste dit korrekte fornavn og fødselsår – Bumble vil importere disse oplysninger fra din Facebook-profil.

Når du har Facebook-kontoen sat op, så log blot ind på Bumble. Resten af din profil (billeder, beskæftigelse osv.) kan du opsætte i Bumble-appens profilindstillinger.

 

5. Profilbilleder

Bumble er også meget fokuseret på billeder ligesom Tinder. Når du ser en ny bruger på din skærm, så ser du kun billede, fornavn, alder og beskæftigelse.

Så du er nødt til at gøre en indsats for at have et godt hovedbillede. I hvert fald for mænd: du er nødt til at lægge et billede op, der får kvinden til at stoppe op og fange hendes opmærksomhed. Og som altid, tilføj adskillige – helst 3 billeder for at øge dine chancer for at være en fejning med høj kvalitet!

Som en generel regel så bør det første billede vise dit ansigt tydeligt – muligvis et ansigtsbillede eller et billede fra hoften og op.

 

6. Profiltekst i Bumble?

Når du fejer nedad på en profil og går gennem billederne, så vil du på det sidste billede se brugerens profiltekst.

Så hvad bør man skrive i profilteksten?

Der er ingen typisk standard for hvad, man kan skrive. Nogle skriver, hvad de interesserer sig for i punktopstilling. Nogle skriver filosofiske citater, og andre fortæller vittigheder. Det kommer virkelig an på, om du bare leder efter én at mødes med, eller om du leder efter noget mere seriøst.

Den hovedsagelige ting er dog, at det er ”let” nok, og at det ikke går for meget i detaljer. På normale datingsider kan du gå en smule mere i detaljer, men på Bumble er en god profiltekst kort.

Læs også: 10 fantastiske tips til din datingprofil

 

7. Gratis vs. betalt udgave (Bumble Boost)

Vi ville sige, at den gratis udgave af Bumble er mere end nok for de fleste mennesker. Du kan feje så meget du ønsker, og så snart der er et match, så er der ingen begrænsninger (fra et pengemæssig synsvinkel) med at sende beskeder.

Men:

Hvis du opgraderer til den betalte udgave Bumble Boost, så kan du få følgende fordele:

 • du kan på forhånd se, hvem der er interesseret i dig
 • du kan genfinde en kontakt (hvor du måske uheldigvis fejede til venstre)
 • ubegrænset antal udvidelser hver dag

Så er der Bumble Coins. Den er brugt til at give Super Fejninger til de specielle. Så de allerede på forhånd vil vide, at du har superfejet dem, før de selv beslutter sig. Dette kunne sikre dig en højrefejning fra en af dine yndlingspersoner.

 

Konklusion

Selvom Bumble er ganske meget som Tinder, hvor billeder er yderst vigtige, så giver det stadigvæk en mere sofistikeret følelse end Tinder. Eller hvad er din mening om det?

I den online datingverden er det kvinderne, der bestemmer (normalt repræsenterer fyrer 60-65 % af brugerene på forskellige datingplatforme), og det gælder især for Bumble, hvor kvinder sender den første besked. Så gutter, denne gang kan I bare tage det roligt og vente på beskeden.

Hvis du gerne vil have en mobilapp, der ikke fokuserer så meget på billeder, så prøv den gode gamle Dating.dk – siden fungerer nemt på mobilskærmem, og du har en en masse singler at browse igennem.

Men nu, hvad er dine oplevelser med Bumble? God? Dårlig? Bedre/værre end Tinder?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here