datingprofilOk, så du har registreret dig på en datingside… nu kommer det svære.

Hvordan skriver man en god datingprofil, der i sidste ende vil føre til en date?!

Ingen er interesseret i at svare en person med en tom datingprofil uden et profilbillede, så du bliver nødt til at gøre lidt ud af det. Datemester til undsætning:

Her er 10 gode tip til at lave en god profiltekst og tage de rigtige profilbilleder:

1. Vær positiv i din datingprofiltekst

Start med det grundlæggende…

Hold tonen i din profiltekst positiv. Selvom du er desperat efter at finde en partner, hader din eks eller hvis du har haft forfærdelige datingoplevelser før, så er din profiltekst ikke det rette sted at skrive om det.

Prøv at introducere dig selv på en positiv måde. Undgå f.eks. at lave en liste over ting, du ikke kan lide ved en potentiel partner. Skriv i stedet de ting, som du søger!

 

2. Vis, at du har dit eget liv

Når du præsenterer dig selv i din tekst, så er det godt at vise, at du allerede har dit eget liv, og ikke er desperat efter at blive ”reddet” af en ny partner. Du vil helst gerne opfattes som et lykkeligt individ, som blot ønsker at møde nogen, der kan gøre dit liv endnu bedre.

Hvis du er virkelig interesseret eller har en stor passion for noget i livet – måske en hobby eller lignende – så skriv endelig om det.

Men hvis dit liv har bestået af at spille Playstation i dit undertøj de sidste par måneder, så skal du nok ikke skrive det på din dating profil. Selv hvis du f.eks. ikke har været ude at stå på ski i årevis, kan du stadig skrive, at du elsker at stå på ski, osv..

 

3. Vær ærlig på din datingprofil

Selvom vi manipulerer lidt med sandheden i det forrige tip, så bør du ikke lyve om ting, der kan få dig i problemer:

Lad være med at lyve om din højde, vægt eller om du har børn eller ej. Hvis du ankommer til din date og er 20 cm kortere i virkeligheden, eller 30 kg tungere end dit 5 år gamle billede antyder, så bliver din første date nok ikke en succes.

 

4. Gør mere end bare at fortælle om din gode humor – vis den!

Det er meget udifinerbart og vagt bare at sige ”jeg har en god humor.” I stedet bør du vise det ved at skrive en sjov profiltekst eller skrive, at du nyder god standup comedy, eller angive de komikere / tv-programmer, du synes om!

 

5. Du kan være specifik i din profiltekst

Fortsættelse af forrige punkt:

Det er meget nemmere at få interesse for en, hvis vedkommende er mere specifik i sin profiltekst. Det betyder, at du bør undgå vage erklæringer som ”jeg kan lide at grine.” Prøv i stedet at skrive om de ting, der får dig til at grine.

Det samme gælder, hvis du elsker at rejse: fortæl om dine favorit destinationer eller hvilke slags aktiviteter, du holder af at lave på dine rejser..

Så prøv at være mere specifik – det er meget mere interessant end vage statements!

 

6. Undgå dårlig grammatik

Du behøver ikke lege klassens duks, men husk dette:

For mange mennesker kan det være et stort turnoff, hvis du ikke kan skrive korrekt. Teksten behøver ikke være et mesterværk, men prøv at finpudse dine sætninger med punktummer, kommaer, korrekt sammensatte ord og store bogstaver de rigtige steder!

 

7. Lad være med at afsløre alt i din datingprofiltekst

Din dating profil bør være ligesom en filmtrailer. Kort og indbydende, hvilket skaber interesse! I sidste ende handler et forhold mellem to mennesker mest om kemi, og om begge parter er tiltrukket af hinanden. Så luk ikke op for det hele online – gem noget til den første date og til et potentielt fremtidigt parforhold!

 

8. Beskriv også hvad du leder efter

En god datingprofil bør indeholde oplysninger om dig selv, men også noget om det, du søger hos en partner. Det er godt at vide, hvad du leder efter – ikke kun for dig selv, men også for at vise, at du ikke bare vil nøjes med hvem som helst. Så er det også nemmere for læseren at blive interesseret i din profil og tænke ”hey, det er jo mig!”

 

9. Brug profilbilleder med aktivitet!

Som regel er profilbilleder med aktivitet dem, der får mest opmærksomhed på online datingsider. Så hvis du har et godt billede af dig og din hobby eller fra en rejse, så brug det endelig. Selvom selfies nok er de mest almindelige billeder nu til dags, fungerer de altså ikke helt så godt, når det kommer til online dating. Badeværelsesselfies er de værste slags, så hvis du tager en selvfie skal den ikke tages på badeværelset!

 

10. At smile eller ikke at smile på et profilbillede

Der var for noget tid siden en interessant undersøgelse af profilbilleder – og hvilket slags smil er bedst.

Resultaterne antyder, at det for kvinder var bedst at smile eller grine med deres tænder (mens du kigger væk fra kameraet – som om nogen har taget et spontant billede af dig). Og mænd fik de bedste resultater ved at smile med munden lukket og kigge direkte ind i kameraet.

Men generelt set: et smil er altid bedre end intet smil!

 

Konklusion

Der har du så nogle råd til en god datingprofil.

En anden god måde at se eksempler på profiltekster, er at bruge dig selv som testkanin. Gå ind på forskellige dating sider, find andre singlers profiler, og se hvilke der vækker din interesse. Analyser de profiltekster, du synes om, og ”kopier” deres stil for at skrive en perfekt profiltekst til dig selv!

Læs også:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here