første dateTillykke – har du en date på plads? Nu overvejer du måske, hvordan den første date kan blive vellykket.

Altså et godt alment råd er bare at være dig selv og tage det roligt. Men du vil nok gerne høre nogle mere konkrete tips.

Mange mennesker bliver nervøse før en date og vil helst ikke lave rod i den foran deres crush.

Så her kommer Datemester’s 7-trins guide for din første date (eller hvorfor ikke for anden og tredje date!):

1. Hvad skal man lave på den første date?

Normalt er det bedste bud bare at tage en kop kaffe eller en drink.

Hvis du er mødtes online og endnu ikke har mødt personen endnu, så er det sikrest at mødes på et offentligt sted, såsom en café. Hvis alting går godt, hvorfor så ikke have endnu en drink? Hvis det går helt forfærdeligt, så er det nemt at skilles, når den første drink er færdig.

At tage ud og spise aftensmad sammen på første date kan være en smule distraherende med al maden i din mund, mens du forsøger at komme til at lære personen at kende. Så… oftest er en date med en drink det sikreste bud.

Hvis du ikke føler dig bekvemt med at sidde på en café foran en fremmed, så foreslå at tage på en aktivitetsdate eller bare en ”turistisk gåtur” i din egen by. Tænk bare på nogle aktiviteter som I begge vil synes om, og foreslå det!

2. Tøj og hygiejne

Tag noget flot på, der passer til dig og til lejligheden.

Og tag dig selvfølgelig også af din hygiejne:

Tag et bad og lad være med at arrangere daten lige efter en svedig dag på arbejdet. Lad også være med at tage alt for meget parfume på. Sørg også for at din ånde ikke lugter. Hvis du spiste den der hvidløgsbolle til frokost på arbejdet, så er det nok en god idé at have noget tyggegummi klar før daten.

Husk på at førstehåndindtrykket er helt vildt vigtigt!

3. Det øjeblik I mødes

Så du bør huske på, hvor vigtigt førstehåndindtrykket er. Selv i løbet af de få sekunder mellem du genkender dem og går imod ham eller hende… Holdning fortæller meget om en person. Så hold maven stram, ryggen ret og skuldrene tilbage (især for mænd).

Forbered din small talk, så I kommer let og godt i gang. Spørg f.eks. hvordan deres dag har været ind til videre…

4. Gode samtaleemner for første date?

Der er mange mennesker, der søger på google og spørger, hvad man kan tale om på første date..

Hvis du er ekstrovert, så vil du garanteret ikke have dette problem. Men hvis du er (både) introvert og nervøs for, om der vil blive akavede, stille øjeblikket, så husk på:

Prøv på at stille åbne spørgsmål som ikke kun kan besvares med ja/nej svar. Hvis den anden person stiller dig et spørgsmål, og du svarer, så kan du spørge personen om det samme emne. Hold en god balance mellem at tale om dig selv og spørge ind til den anden.

Og det er bedre at undgå at snakke om negative ting. Lad være at brokke dig over dine ekskærester eller om din chef eller sådan noget. På den første date ønsker du at bevare en god atmosfære!

Du behøver heller ikke at gå alt for meget i dybden med samtaleemnerne. Undgå at snakke om forhold, ægteskab eller børn. Lær bare personen at kende på et generelt niveau. Mange mennesker foretrækker at undgå politik, religion eller andre af sådanne slags emner. Vi tror, at den hovedsagelige ting er at undgå at være alt for ”ekstrem”. Det er OK at ramme overfladen af politiske emner (hvis det er det, I begge er interesserede i), men når en person er yderst ekstrem eller bestemt i deres meningen, så er det ofte et turnoff hos mange mennesker.

5. Hvordan skal man opføre sig på første date?

Ofte siger det meget om dig, hvordan du opfører dig over for andre mennesker – for eksempel en tjener.

Du vil gerne opføre dig respektfult overfor alle mennesker på din første date. Når du snakker med din date, så prøv ikke at gøre det til en monolog (hvis du er ekstrovert). Hvis du fanger dig selv i kun at snakke om dig selv, så spol samtalen ind på den anden person og spørg dem om noget.

Husk også på den rette smartphone-etikette. Hold telefonen væk fra bordet hvis muligt. Giv din opmærksomhed til den anden person. Hvis din telefon ringer eller bipper, og du er nødt til at tage den, så er det høfligt at undskylde for det.

Smartphonen kan virkelig dræbe øjeblikket, hvis du konstant tjekker den. Dog kommer det virkelig an på personen. Nogle er vant til altid at have den lige ved hånden og er ligeglade med, hvis andre også har det. Men hvis du ikke er sikker, så hold den skide telefon i din lomme i de 45 minutter, du sidder og får en drink.

6. Kys på første date? ..sex på første date?

Så din første date gik godt, og du kan rigtig godt lide personen..? Hvordan kan man vise det og endda nå til det første kys efter daten?

Du forlader caféen eller baren og går måske mod busstoppestedet… du overvejer, hvordan man kan have en god afslutning på den første date. Når det er tid til at skille veje, så tag det helt roligt. Stil dig selv direkte foran personen og se dem ind i øjnene og sig, at du har nydt daten.. hvis din date bibeholder den inviterende øjenkontakt og ikke fjerner sine fødder/krop i en anden retning, så er det tid til kysset. Bare stop med at snakke, hold øjenkontakten og kom lidt tættere på – naturen vil tage sig af resten.

Men bør du have sex på første date? Der er ikke noget ens svar til det. Ofte hvis du er interesseret i et seriøst forhold, så er det værd at gemme sexen til anden eller tredje date (eller når du er klar!)

Ifølge denne undersøgelse fra England så er 28 % af mænd og kun 7 % af kvinder klar til at have sex på første date. Så hvis du gerne vil have, at denne date skal blive til noget dybere end blot et one night stand, så bare hold det ved kysset!

7. Skrive sammen efter første date?

Hvis du ikke er særlig interesseret efter den første date, så bare glem det.. Hvis den anden person skriver til dig, så kan du enten ignorere dem og ikke besvare noget som helst, eller en mere høflig måde ville være bare at sige tak, men nej tak. Vi anbefaler sidstnævnte – bedre at være direkte omkring det og have så meget respekt for den anden person.

Men hvis du er interesseret i at komme på endnu en date, hvordan er det så lige, man skal håndtere beskederne eller samtalerne efter første date?

Hvis du er en fyr, så kan du måske tjekke op på, om pigen kom godt hjem og sige, at du havde det hyggeligt. Lad være med at nævne en ny date endnu. Bare neutrale beskeder.

Når du modtager et svar, så kan du garanteret fornemme, om de er interesseret i endnu en date. Men lad være med at presse på omgående med at arrangere en ny date. Altså.. du kan måske godt nævne, at det ville være dejligt at ses igen.. eller komme med en reference til noget I snakkede om, såsom ”du bliver nødt til at vise mig den yoga-øvelse, du fortalte om” eller sådan noget lignende!

Hvis den første date ikke var en succes, så er det om at komme op på datinghesten igen! Du kan også læse dette:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here