Tinder Danmark GuideHer kommer den ultimative guide til at bruge Tinder i Danmark. Du vil få nogle gode Tinder-tips samt nogle spændende statistikker og fakta om appen!

Tinder er et spil, hvor du kan teste din seksuelle markedsværdi og konstant få et nyt fix af dopamin til din hjerne. Der er endda nogen, som kalder det for digital heroin.

Det var altså halvt en joke, halvt sandhed (vi kommer lidt mere ind på det senere i denne artikel).

Men for de fleste mennesker er Tinder en dating app, hvor du kan finde en date, et one night stand eller måske endda dit livs kærlighed.

Uanset hvad du bruger Tinder til, så er det her vores 10 ting og tips du behøver at vide om Tinder:

1. Fødslen af Tinder App

Lad os kigge lidt nærmere på historien for at komme i gang. Det er godt at vide, hvornår menneskeligheden virkelig begyndte at forfalde.

I 2012 blev en mobil app, der hed Tinder, frigivet. Formålet med den er at sætte mennesker i samme område i kontakt med hinanden (smartphonens lokalitetsfunktion skal være slået til).

Idéen bag appen var og er, at kun når begge parter er interesseret i hinanden, kan chatten da begynde.

Nu i 2018 har Tinder over 50 millioner brugere verden over, og hvem ved hvor mange i Danmark. Lad os bare sige at det er en hulens masse!

 

2. Hvordan virker Tinder? Sådan her:

Først og fremmest skal du have en Facebook-konto (hvis du ikke har det, så er det intet problem, rul ned til del 3).

Du downloader Tinder gratis enten fra Appstore (iPhone) eller Play-store (Samsung eller andre Android-telefoner).

Derefter logger du blot ind med din Facebook-konto, sætter din datingprofil op og begynder at modtage billeder af andre brugere på din skærm.

Her er en hurtig guide til, hvordan knapperne på din skærm virker:

Når du får et partner-forslag på din skærm, kan du:

 • Feje til venstre (eller trykke på det røde kryds), hvis du ikke synes om brugeren og aldrig ønsker at se dem igen.
 • Feje til højre (eller trykke på din grønne hjerte), hvilket betyder, at du synes om dem.
 • Trykke på den blå stjerne, hvilket betyder, at det er et superlike (mere om dette længere nede i artiklen)
 • Klikke på den højre side af skærmen og du vil se flere billeder af brugeren.
 • Klikke på cirklen med ”i” indeni det og du vil se brugerens profil.

Og når du får et match (begge brugere har fejet til højre for hinanden), vil du få et pop-op vindue, der siger, at du og X er et Tinder-par. Nu kan du sende eller modtage en besked fra denne person!

 

3. Tinder uden Facebook? Ja, det er muligt:

Så Tinder kræver i bund og grund en Facebook-konto. Hvis du ikke har én eller ikke ønsker at tilslutte din ægte Facebook-konto, så kan du gøre følgende:

Dette er ikke et officielt råd, da det muligvis er imod Facebooks servicevilkår, men det er ganske nemt at komme i gang med Tinder uden Facebook:

Opret blot en ny konto med en ny e-mailadresse og tilføj i det mindste din fornavn og fødselsdag korrekt. Også beskæftigelse, hvis du ønsker at vise dette. Du behøver ikke at tilføje billeder på Facebook – du kan tilføje dem separat til Tinder.

 

4. Tinder til PC eller andre enheder (end smartphone)

Nu om stunder kan du også bruge Tinder på en computer – uanset om det er en PC, Mac eller endda en tablet. Du registrerer blot eller logger ind gennem deres hjemmeside og begynder at feje – det ligner nærmest mobilapp-versionen.

tinder til pc
Screenshot fra YouTube/Tinder

Det vil stå aktivt i baggrunden og vil give dig beskeder, når der er aktivitet på Tinder. Hvis du også har det på din telefon, så vil din computer og mobil være synkroniserede. Så hvis du tilføjer et billede eller tekst på en af dem, så bliver begge opdateret.

 

5. Mænd vs. kvinder på Tinder?

Tinder er en legeplads, der er meget forskellig for mænd og kvinder.

En statistik viser, at mænd fejer til højre (synes om) for 46 % af de kvinder, de ser på deres skærm.

Dog synes kvinder kun om 14 % af de mænd, de ser. Så en kvinde, der ser bedre ud end gennemsnittet, kan næsten være sikker på, at fyren allerede har fejet dem til højre.

Hvad kan vi konkludere ud fra disse tal? Her er én teori:

1. Folk, der ser godt ud og er socialt intelligente, vil altid finde en partner. Sådan har det altid været i menneskets historie.

2. Kvinder med gennemsnitligt udseende vil (ubevidst) løfte deres standard for mænd, når de ser, at de matcher med mænd, der ser bedre ud end deres eget ”niveau”. De vil højst sandsynligt komme på en date og gå i seng sammen. Men hvis mandens seksuelle markedsværdi er højere, så vil manden lade det være et one night stand, mens kvinden er efterladt med at ville have mere. Når dette scenarie gentager sig adskillige gange, vil kvinden stemple alle mænd som svin, klippe håret kort og farve det rødt og blive.. ja, du gættede rigtigt, en hardcore feminist.

3. På grund af at gennemsnitlige kvinder også tilspidser deres søgefelt til de TOP 5-10 % alfamænd, vil store dele af gennemsnitlige mænd efterlades uden opmærksomhed i den rå Tinder-verden. De vil miste deres selvværd og begynde at drikke foruroligende mængder alkohol.

Bare for sjov. Tag ikke denne teori alt for seriøst. Men når det kommer til online-dating, så er det kvinderne, der bestemmer og dette gælder især på Tinder!

Her er et spændende videoeksperiment om, hvordan Tinder er for en mand vs. en kvinde:

6. Tips for dine Tinder-billeder:

Tinder er et meget hurtigt spil, hvor især hovedbilledet på din profil skal være SPOT ON! Især for mænd, som du kunne se i det forrige afsnit.

For eksempel kan du i denne artikel (på engelsk) finde meget dybdegående tips til, hvilke slags billeder, der især fungerer godt for mænd. Her er vores hurtige tips og hovedpointer fra det studie:

 • Vis dit ansigt tydeligt (enten et billede af ansigtet eller fra hoften og op)
 • Ingen solbriller eller hatte
 • Ingen gruppebilleder
 • Helst ikke selfies (indstil hellere et timerbillede, hvis der ikke er andre til at tage det)
 • Aktivitetsbilleder er gode (meget bedre end de der mørke toilet-selfies) – dette viser, at du er en aktiv og spændende person

7. God Tinder-profiltekst?

Selvom billeder er det vigtigste på Tinder, så kan du med en god profiltekst skaffe dig selv en højrefejning, hvis den anden person er tøvende ved kun at se på dine billeder.

Hvis du ser godt ud og leder efter én anden, der også ser godt ud, så kan du overleve uden en præsentation.

Men:

Hvis du (som mand) ikke er top 5-10 % af befolkningen i udseende, så er du muligvis nødt til at gøre en indsats for også at få en god tekst. Og for alle, der ikke kun er ude efter et engangsknald, giver det også mening at skrive lidt om, hvilken slags person, du er.

En god Tinder-præsentation er for det meste ikke alt for dybdegående eller højtidelig som det måske er på mere traditionelle datingsider. Men en Tinder-profiltekst (igen for en mand) bør skabe nogle følelser i den person, der læser det. Så på en eller anden vis enten unik, sjov eller på anden måde mystisk interessant.

Så selv hvis du leder efter et forhold, så hold hellere profilen kort, ”let” og interessant!

 

8. Gode åbninger på Tinder

Så et andet ofte googlet spørgsmål er, hvad gode åbninger på Tinder er.

Der er ikke en ”eneste scorereplik, der passer alle”-løsning. For nogle mennesker vil en normal chat være helt fin. Men for andre skal du virkelig vise dine bedste tricks og jokes.

De største fejltagelser er garanteret bare at skrive ”Hey” eller ”Hva så?” – især hvis du er en fyr.

Igen, kvinder får simpelthen mest opmærksomhed på Tinder, så hvis du ikke er en supermodel-fyr, så er du nødt til at starte nogle følelser i pigen ved at skrive noget spændende.

Måske kommenter eller spørg om noget omhandlende hendes profiltekst eller billeder. Dette sender et signal om, at du faktisk har anerkendt hende, og at du ikke bare sender en generel massebesked, såsom ”Heyyy”

 

9. Betalt vs. gratis Tinder (Superlike & andre egenskaber)

Med en gratis version af Tinder, kan du nemt komme i gang:

 • Browse profiler uden begrænsninger
 • Fej til højre (like) et begrænset antal gange pr. dag (det virker ikke til, at der er et præcist antal – hvis du kender et præcist antal, så efterlad gerne en kommentar nedenfor!)
 • Når alle likes er opbrugt, så er du nødt til at vente i 12 timer indtil likene er nulstillet
 • Du kan give 1 superlike pr. dag (dette betyder, at den anden person allerede ved, at du har superliket dem, før han/hun beslutter om de vil like dig!

Der er 2 forskellige versioner for den betalte version:

Tinder Plus

Tinder Plus er den billigste måde at komme igang. Egenskaberne er:

 • Ubegrænset antal likes pr. dag
 • 5 superlikes pr. dag
 • 1 gratis boost pr. måned (du vil være forrest i køen og forøge chancerne for et match)
 • Du kan opsætte din profil i flere detaljer (og hvad andre folk ser om dig)
 • Du kan browse brugere i andre byer og lande (og måske få sat en date på plads endda før du rejser til din destination)

Tinder tipsTinder Gold

Gold versionen har alle egenskaberne fra Tinder Plus samt en fantastisk tidsbesparende egenskab:

Du kan browse i et galleri og se alle de folk, der allerede har liket dig. Du kan dermed udvælge og direkte gå til højre fejning ved de bedste.

Priser for de betalte Tinder-abonnementer kan variere fra bruger til bruger, men oftest kan du komme i gang med Tinder for omkring 80 kr. pr. måned. Du kan se priserne indeni appen, når du installere den.

 

10. De gode og dårlige sider ved Tinder

Lad os analysere nogle gode og dårlige ting ved Tinder.

De gode ting er selvfølgelig, at det er nemt at bruge. Det afspejler lidt vores virkelige livsoplevelser, hvor vi går i byen, ser en tiltrækkende person, men ikke har mod til at tage kontakt til dem. Men i den digitale verden er det nemt.

Her er nogle gode ting om Tinder:

 • Nemt og hurtigt at opsætte, nemt at bruge
 • GRATIS – dog med nogle begrænsninger
 • En masse brugere!

Det lyder godt, ikke? Men Tinder har også et negativt omdømme.

Der er nogle dårlige ting:

Først og fremmest er dét, at lede efter samvær, blevet en slags hobby eller fritidsaktivitet for mange mennesker – uden nogen hensigt om at tage på en date. Folk leder efter disse shots af dopamin for deres hjerne. Indrøm det – det føles godt, når du modtager en besked på din telefon, eller hvis nogen synes om dine opdateringer på sociale medier eller endnu bedre – en fremmed er interesseret i dig på en romantisk eller seksuel måde.

Det er det samme kemikalie i hjerne, der aktiveres ved gambling, alkohol eller andre substanser.

Du kan blive ”afhængig” af matchene, beskederne og endda one night stands. Du vil aldrig være glad kun med en person, fordi du vil have mere. Du tænker altid ”hmm, måske er der nogen, der er lidt bedre derude..?”

Faktisk er der en undersøgelse, der for et par år siden viste, at 42 % af Tinder-brugere allerede er i et forhold!

Og endnu en ting:

En anden undersøgelse viste at Tinder-brugere har lavere selvværd, og de er mindre tilfredse med deres udseende end ikke-Tinder-brugere.

Så for mange mennesker er Tinder bare et overfladisk spil, som er brugt til at få nye fornøjelser og spændinger i deres liv. Hvis du leder efter et mere seriøst forhold, så bør du ikke tro, at Tinder er den ultimative måler for, hvor god eller ønsket du er på singlemarkedet.

Hvis du ønsker et godt alternativ til Tinder, så tjek vores TOP 10 datingsider i Danmark ud. Stadigvæk selvom alle snakker om Tinder, så er de fleste singler på datingsiderne (hvor partneren søger i langsommere tempo og folk faktisk ønsker at finde nogen!)

 

Konklusion

Ingen tvivl om, at Tinder kan være en formidabel app til at finde en date og endda dit livs kærlighed .

Men hvis du ikke får de resultater, du håbede på, så bør du huske på, at de fleste menneskelige forhold stadigvæk skabes derude i den rigtige verden, hvor folk kommer i ÆGTE kontakt med hinanden. Dette lyder måske skørt til jer yngre folk derude, der er vokset op med smartphonen 24/7 og har internetadgang lige ved hånden. Men i et forhold handler det om fysisk interaktion, hvor du ser et andet menneske i det ægte liv, og du ser deres ansigtsudtryk, fagter, og hvor kemien mellem to mennesker faktisk betyder noget.

Men lad os stoppe ævlet lige her. Nu er det din tur:

Hvilke oplevelser med Tinder har du? Eller har du nogle fremragende Tinder tips, du ønsker at dele? Vær modig og efterlad den første kommentar nedenfor:

1 KOMMENTAR

 1. Hej. Jeg har brug for hjælp til at finde ud af om jeg har kontakt til en “svindler”. Vedk. skriver han arbejder i Sydsudan men på Tinder står der han er 169 km fra mig.
  Hvad skal jeg tro på?? Hvor præcise er de km der opgives på Tinder. Hvornår fornyes de hvis man flytter sig??
  Mvh Kate

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here